Crònica I Trobada diables infantils del Baix Llobregat (24 Gener 2015)

cartell_guanyador_trobada_infantils_webEren quarts de cinc de la tarda i la  gent anava desfilant cap al Col·legi Sant Josep carregats amb capes de tots colors, forques de dissenys variats, carros de la piro i també els timbals dels tabalers. Així va començar la primera trobada de diables infantils del Baix Llobregat organitzada per la Colla de Diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts.

Mesos abans membres de totes les seccions de la colla havien començat a preparar la trobada amb reunions i més reunions per anar tancant tots els detalls. Es van invitar 13 colles de diables infantils del Baix Llobregat; més de 300 diables.

El primer pas va ser organitzar un concurs de dibuix entre els alumnes de la comarca  per posar als cartells de la trobada. La guanyadora va ser la Núria Jornet de 4t de primària del Col·legi Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts.

IMG_20150124_130906_webPerò ara tornem al Col·legi Sant Josep. Una colla de voluntaris va estar preparant amb molta cura més de 1000 entrepans i uns quants litres de beguda que van servir per a que els més petits puguessin carregar les piles abans del gran correfoc.

 

Durant el berenar, i mentres els caps de colla feien els 

IMG-20150126-WA0004

darrers preparatius, es va fer un espectacle de màgia que va entretenir els més petits i no tant petits.

A partir de 2/4 de set els timbalers van engegar els motors fent una tabalada des del Col·legi Sant Josep fins a l’entrada del poble. Alguna de les colles van portar timbalers molt joves (4-5 anys) que van ajudar a omplir de sons i percusió l’inici del correfoc. Les primeres colles van començar a sortir tot seguint la bèstia de la colla; el mamut Venux. El carrer  Mossèn Jacint Verdaguer va omplir-se d’espurnes que van il·luminar i escalfar una mica la freda nit del 24 de gener.

IMG-20150127-WA0000Un cop arribats a la plaça Narcís Lunes la petada final va ser molt espectacular no només pels 300 diables que van petar simultàniament sino també per la participació de molts veïns de la vila que ens van acompanyar. Un castell de focs artificials va posar punt i final a una trobada que va transcòrrer sense incidents i amb un ambient molt festiu. 

 

La valoració que en fem des de la colla de diables és molt positiva i animem a les altres colles a donar continuïtat a aquesta trobada de diables infantils del Baix Llobregat.

IMG-20150126-WA0001_2

[Video curt de Josep sagristà Morral]

[Video llarg de Pedro Martinez Garcia]

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies d'actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.