Crònica d’una Mostra de Bestiari inoblidable!

003Aquest cap de setmana, els Àngels Diabòlics hem estat en el punt àlgid de la celebració del nostre 25è aniversari, assumint l’enorme responsabilitat d’organitzar la XIII Mostra Representativa del Bestiari Festiu de Catalunya.

La jornada va començar ben d’hora, calia preparar la logística per acollir 25 bèsties i prop de 750 persones: el punt d’informació i acollida, la zona d’aparcament per a remolcs, camions i autocars, la zona de plantada… Des de primera hora del matí, un equip de persones ja començava a preparar l’espai on donaríem el sopar a les colles convidades.

S’apropaven les cinc de la tarda, i anàven arribant les bèsties menys puntuals. A les cinc en punt, vam reunir a tots els caps de colla a la sala de plens de l’Ajuntament per donar-los la benvinguda, lliurar-los un obsequi i donar les darreres instruccions sobre el funcionament de la trobada.

A les sis, ben puntuals, i amb la Plaça Vila Vella plena de gom a gom, començà la cercavila de tarda. Al davant de tot, l’Àliga de Tàrrega donava pas a la resta de bèsties amb els seus balls.

I ja a dos quarts de deu de la nit, es va anar omplint la Plaça de la Vila per a gaudir de les enceses de foc de les diferents bèsties. La cercavila de nit tenia com a destí el solar de l’antiga escola Joan Juncadella. Aquell espai – tan desengelat quan és buit – s’omplí ràpidament de figures de bestiari, portadors, músics i públic, el qual va poder gaudir dels millors lluïments d’aquestes bèsties. Per últim, es va fer una encesa conjunta de boca de les diferents figures de bestiari i es va donar per finalitzada la trobada amb un petit castell de focs.

Volem donar les gràcies a totes les colles de bestiari convidades, per haver posat les coses tan fàcil; a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; als anunciants i patrocinadors de l’esdeveniment; a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts; a la Policia Local i Protecció Civil de Sant Vicenç dels Horts; al Parc de Bombers Voluntaris de Santa Coloma de Cervelló; a la comissió organitzadora del 25è aniversari de la colla de diables Àngels Diabòlics, per la enorme i impecable tasca que ha fet; i a tots aquells components de la colla de diables Àngels Diabòlics que heu col·laborat oferint una part del vostre temps en algun dels equips de treball de la Mostra. A tots vosaltres, GRÀCIES!

En aquests enllaços trobareu fotos i vídeos de l’esdeveniment:

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies d'actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.