Revetlla Popular Sant Joan 2014

https://www.facebook.com/events/665637360156052/

santjoan2014

https://www.facebook.com/events/665637360156052/

Ja tenim més detalls sobre els actes culturals que es faran previs a la Revetlla de Sant Joan 2014 a Sant Vicenç dels Horts:

ACTES CULTURALS:

  • 19:30h Recorregut de la Flama del Canigó per la població a càrrec de la Penya Ciclista Bons Amics i el Club Excursionista Sant Vicenç dels Horts
  • 20:30h Arribada de la Flama del Canigó a l’antic Juncadella. Lectura del manifest a càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana, cants a càrrec de l’Orfeó Vicentí i la Coral El Llessamí, pilar a càrrec dels Carallots i encesa del Mamut Venux a càrrec de la Colla de Diables Àngels Diabòlics
  • 21:30h Encesa del peveter i inici del sopar popular
  • 23:00h Encesa de la foguera a càrrec del Mamut Venux

 

SOBRE LA FLAMA DEL CANIGÓ:

capcalera_webLa Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.
El periodista i director del diari Ara ha estat l’encarregat de redactar el missatge d’aquesta edició de la Flama del Canigó. Com ja és tradició, el missatge es llegirà allà on arribi la Flama just abans d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Podeu llegir-lo aquí.

Més informació: http://www.omnium.cat/flama-del-canigo

SOBRE L’ARRIBADA DE LA FLAMA A SANT VICENÇ DELS HORTS:

La Flama arriba a Sant Vicenç dels Horts de la mà d’un grup de ciclistes de la població veïna de Sant Climent de Llobregat, els quals ja fa més de sis anys que pugen al Canigó a buscar la Flama i la reparteixen per a diferents poblacions dins el seu recorregut ( Caldes de Montbui, Castellbisbal, Begues, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Climent de Llobregat). Des d’aquí volem agraïr l’esforç que fan per completar el seu recorregut de més de 250km per apropar-nos la flama.